Het gezelligste popkoor van Boskoop!!

Dirigent

1 november, 2017

Met ingang van 1 september 2019 is Didier van Someren de dirigent van ons koor.

Didier van Someren kreeg op zijn tiende verjaardag een keyboard. Vanaf dat moment begon zijn leven als actief muzikant. Hij was vastberaden om alles over piano, zang en algemene muziektheorie autodidact te leren en was al in een redelijk vergevorderd stadium toen hij in 2016 via de Universiteit Leiden bij de muziektheoretische keuzevakken van het Koninklijk Conservatorium Den Haag terecht kwam.

Hij volgde twee vakken van Suzanne Konings, die les geeft aan bachelor- en masterstudenten, studenten van het Koninklijk Conservatorium en aan zangers van de Nationale Koren.
Sinds 2013 zong Didier met vrienden in een Leids a capella koor voor studenten, waar hij naar verloop van tijd doorgroeide tot muzikaal leider, arrangeur en voorzitter van het bestuur. Hierdoor werd hij geïnspireerd om in 2017 toch maar een muzikale opleiding te doen; de Meerjarige Dirigentenopleiding (MDO), waarvan hij in juni 2019 afstudeerde.

Sinds november 2019 is hij muzikaal leider bij Lite Vocal Group in Zoetermeer. Zijn grootste muzikale liefde is Barbershop, en daarom zingt hij tenor in zijn kwartet ‘Instant Fanboys’. Didier zingt tevens in het barbershopmannenkoor Momentum. Zij zijn de huidige kampioenen van Nederland, en zullen in juli 2020 het allereerste barbershopkoor uit Nederland zijn dat mee mag doen met de International Chorus Contest van de Barbershop Harmony Society in Los Angeles. Verder heeft Didier nog gezongen bij klassieke studentenkoren in Leiden- L.S.K.O. Collegium Musicum en S.M.G. Sempre Crescendo- waar hij ook af en toe wat dirigeer-ervaringen kon opdoen. Ook was hij bariton bij close harmony vocal band ‘Juice’ in Utrecht.

Het gezelligste popkoor van Boskoop!!

Please enter the Page ID of the Facebook feed you'd like to display. You can do this in either the Custom Facebook Feed plugin settings or in the shortcode itself. For example, [custom-facebook-feed id=YOUR_PAGE_ID_HERE].

Pop-In-Koor Boskoop 8 maanden ago

Hallelujah! Raise your glass! Vandaag bestaat ons koor 25 jaar! @PopInKoor Can’t stop this feeling!

test Twitter Media - Hallelujah! Raise your glass!
Vandaag bestaat ons koor 25 jaar! @PopInKoor
Can’t stop this feeling! https://t.co/ouY0ZnmjFP
Pop-In-Koor Boskoop 9 maanden ago

Het Popinkoor Boskoop bedankt de stemmers en de Rabobank

Pop-In-Koor Boskoop 2 jaar ago

We zijn erg blij met de komst van onze nieuwe #dirigent Didier van Someren. Op naar ons #25 jarig #jubileum #trots #langhoor

Pop-In-Koor Boskoop 3 jaar ago

Ik fiets ook voor het #popin koor uit Boskoop twitter.com/MirandaWigmans…

Pop-In-Koor Boskoop 4 jaar ago

Dank je wel Troubadours voor de heerlijke letters

test Twitter Media - Dank je wel Troubadours voor de heerlijke letters https://t.co/Adr9TiCURJ
test Twitter Media - Dank je wel Troubadours voor de heerlijke letters https://t.co/Adr9TiCURJ